Detektivløb blev prøvet af i Haslev

Cykelhjelmen var spændt og batterierne i cykellygterne ladt op, da to af lederne tog på Detektivløb i Haslev den 27. oktober 2018.

Detektivløb er et kaosløb, med over 30 forskellige poster fordelt i Haslev by, og hvor de vigtigste remedier spejderne har med, er en godkendt cykel med tilhørende sikkerhedsudstyr og foranstaltninger, samt et kort – så der kan findes vej 🙂

Turen bød på udfordringer med blikkenslager-i, Trillebørs-ræs, ægte James Bond gåder og Origami i bedste fingernemme stil. Løbet varer ca. 13 timer og i det tidsrum bestemmer man selv hvilke poster man vil prioritere. Der bliver givet point efter sværhedsgrad, og ud fra hvor godt man løser de enkelte opgaver – og så er det op til den enkelte patrulje at lægge strategien og gå efter de bedste point. Vi valgte dog at tage det som en oplevelse og fokusere på om løbet kan  anbefales til vores egne spejdere.

Med et beskedent budget var der også kulinarisk konkurrence i at tilberede den bedste 2-retters menu. Valget faldt på en lækker hønsekødssuppe til hovedret og pandekager med frugt til dessert – det er trods alt begrænset, hvad man kan trylle frem for 50 kroner i Rema. Men godt smagte det – og mætte blev vi 🙂

Da mørket brød frem blev der prøvet grænser af til den helt store Guldmedalje (for JA, den fik vi). En tur på refleks-løb i skoven, kun udstyret med pandelampe og et tvivlsomt kompas satte sanserne og ikke mindst stedsansen på prøve, og det tog også rundt regnet 2,5 time at finde ud af den mørke skov igen.

Da vi endelig fandt ud af skoven nærmede klokken sig 23.30, og vi var godt kolde – derfor gik den sidste cykeltur tilbage til hovedkvarteret, hvor vi gjorde klar til at melde af, og fik forplejet os med det sidste proviant, i form af et par sure vingummier.

Natten sluttede af med præmieoverrækkelser – Vi vandt Guldmedaljen i Old Boys-kategorien, hvilket vi var meget stolte af. At vi var den eneste patrulje i kategorien, det taler vi ikke så højt om. Sjovt var det i hvert fald, og vi kan klart anbefale de store spejdere at tage med næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *